Båtbyen Bergen

Bergen er på mange måter den fremste byen i Norge hva båter og båtliv angår. Gjennom sin geografiske plassering ytterst på Norges vestkyst får byen og dens innbyggere virkelig kjenne naturkreftene på kroppen året rundt.

Bo på hotell i Bergen og opplev byens yrende båtliv. Den standhaftige kyststaden har lange og historietunge tradisjoner hva båtkultur angår — på mange måter er Bergen som vi kjenner byen i dag, bygget på en internasjonal handelsøkonomi som ikke kunne ha eksistert, hadde det ikke vært for sjøfarten. Byens berømte brygge bærer den dag i dag med seg minner fra eldre tider i form av handelshusene som ble bygd tidlig på 1000-tallet for å fungere som toll-, skatte- og lagerhus for den stadig travlere handelsaktiviteten som Bergen opplevde på den tiden.

Bergen sentrum

Bergen idag

I dagens Bergen er tradisjonene vedrørende båter og seiling godt ivaretatt gjennom et yrende fellesskap av båtentusiaster og spesialister som sammen skaper engasjement rundt båtlivet året rundt. Her er et utvalg av de mange opplevelsene båtelskere kan få meg seg på sitt besøk i Bergen:

  • Utstillingen «Dra til sjøs» er i særklasse i Nord-Europa hva gjelder omfang og variasjon. Ute i Vågen vil man under utstillingen finne et enormt utvalg av seilbåter, motorbåter og skøyter fortøyd til kaiene og seilende litt lenger ute i viken. Byens mange båtentusiaster er på plass for å skape liv og samtidig dele sin kunnskap med alle som ønsker å lære mer om båter og Bergens sjøfartshistorie.
  • Hansahusene har alltid huset byens seilere, og her kan publikum virkelig bli bedre kjent med Bergens sjøfartshistorie.
  • Bryggens Museum er museet under Bymuseet i Bergen som fokuserer på byens rike kulturarv, og her finner du derfor gjenstander som gir besøkende levende innsikt i sjøfart, handel og øvrige aspekter fra livet i Bergen i vikingtiden og middelalderen. Museet er for øvrig bygget over den første bebyggelsen på Bryggen fra det tidlig 1000-tallet.

Bergen har en rekke hoteller strategisk plassert i nærheten av Bryggen og alt annet av maritim historie og maritime opplevelser for de interesserte. Bo på hotell i Bergen og få med deg den beste opplevelsen fra Norges fremste båtby.