Se på seiling under de olympiske leker i sommer!

En av grenene ved starten av OL i Athen 1896 var seiling, men grenen ble kansellert på grunn av dårlig vær. Fire år senere, i 1900, kunne publikum nyte det aller første racet i seiling i Paris! I dag, 116 år, har seiling som gren utviklet seg, og i år kan vi nyte følgende under OL:  

båt-seiling

  • 66 forskjellige konkurrerende land
  • 380 deltakere
  • 10 forskjellige race

Kvinner har vært med siden de olympiske leker i London i 1908, og per i dag er det italienske Alessandra Sensini som eier flest medaljer fra denne grenen, med ett gull, ett sølv og to bronsjemedaljer. Idrettsgrenen er i dag så å si likestilt, og den yngste deltakeren (som også er kvinne) er 17 år.

Etter å ha kunnet følge de olympiske leker gjennom en periode på 120 år kan vi i årets sommer-OL nyte grenen seiling for 116. gang! Deltakerne konkurrerer gjennom 10 race i vakre Guanabara Bay i Rio de Janeiro, med vinden som deres allierte på ferden. Løypa er markert opp av bøyer, og så langt har vi kunnet observere så mange som 49 forskjellige seilbåter under sommer-OL, inkludert fartøy på opptil 20 tonn! Historien innen seiling er spennende, og i dag kan du som er interessert i seiling, også bette på sporten under OL. Oddsen på OL finner du her.

Du kan følge med på 8 forskjellige klasser: Laser, Laser Radial, Finn, 470, 49ER, 49ER FX, RS:X og NACRA 17. Konkurrentene får poeng alt etter sluttstillingen. Første båt i mål får ett poeng, andre båt får to poeng osv. Topp ti av alle landene deltar i finalen, der vinneren er den med det laveste antall poeng.

Nyt seiling under sommer-OL der deltakerne konkurrerer i identiske båter. Utfallet er avhengig av seilernes talent og hvor gode de er til å tilpasse seg til forholdene. Gjennom racet er det spesifikke regler for forbikjøring, som hvilken side du kan passere på. Alt er avhengig av vindretningen i forhold til båtene.

Nyt et sommer-OL der seiling er en veldig populær gren. Ta med deg lidenskapen enda nærmere og hei fram dine favoritter.