Populære fjell å besøke

Det mangler ikke akkurat på fjellandskap i vårt langstrakte land, og disse er viktige attraksjoner blant turister fra utlandet – i tillegg til arenaer for utflukter for oss nordmenn, som passende nok blir kalt «fjeldaber» blant våre naboer i syd. Få ting slår en real utflukt i den norske fjellheimen, og her er en liste over de som er mest besøkte.

Disse fjellene har Den Norske Turistforening bekreftet at er de som de aller fleste vil til. I et land hvor klatring er en populær aktivitet, er vi heldige som har fjell som er mer enn egnet for dette også. Dette skal vi komme tilbake til, men la oss først se på et par av de som er aller mest populære å bestige.

  • Preikestolen
  • Gaustatoppen
  • Trolltunga
  • Kjerag
  • Besseggen
  • Galdhøpiggen
  • Rallarvegen
  • Romsdalseggen

Preikestolen

norge fjellKanskje den mest berømte turistattraksjonen i Rogaland. Antallet besøkende stiger hvert år, og i 2017 tok så mange om 270.000 mennesker turen opp til det høye platået. Fra fjellhylla til hyttekomplekset Preikestolen Fjellstue, er det en veldig god sti. Når du trasker til topps her, er du omringet av storslått natur og en idyllisk atmosfære, hvilket er det som lokker folk hit i utgangspunktet.

Gaustatoppen

Når værforholdene legger til rette for det, kan du se en sjettedel av hele Norge fra Gaustatoppen. Fjellet ligger like ved Rjukan i Telemark, og det er ikke rene få som omtaler det som Norges vakreste fjell. Gaustatoppen er det perfekte stedet for en familieutflukt, og det er for øvrig litt av hvert å finne på nærområdet. Ellers er Gaustatoppen landets nest høyeste fjell etter Galdhøpiggen, og strekker seg 1883 meter over havet.

Klatring opp Lofotveggen

Dersom du trenger tips til fjell å klatre i, er Lofotveggen absolutt å anbefale. Lofoten er i det hele tatt full av spektakulære fjell. Navnet Lofotveggen betegner alle de bratte fjellene i området. Disse fjellene holder god kvalitet, er av solid granitt og har god friksjon. Utsikten fra toppen av disse fjellene er unik, og gir følelsen av å befinne seg ved verdens ende. Klatring er populært i området, og det holdes klatrekurs både for nye og viderekomne.